Публикация

Хилядолетната тибетска мъдрост - и у нас

В средата на ноември у нас за кратко ще бъде Кристофър Хансард, официално признат и посочен от Далай лама за посветен в древната тибетска духовна и медицинска традиция Бьон, чиято история е на 17 хил. години. Хансард е обучаван в нея още от четиригодишна възраст.


Образованието му продължава 23 години и включва хирургия, акупунктура, физиотерапия, психологическа терапия, както и усвояването на 11 хиляди билкови комбинации. „Бях обучен в една специфична медицинска система.

В резултат можех да погледна дадена растителна съставка и на базата на инстинкта и на задълбоченото си обучение по ботаника знаех как да я използвам, независимо в коя част на света се намирам“ - казва Хансард, който сега живее в Англия, смятан е за един от водещите западни познавачи на древната тибетска мъдрост и изнася лекции по цял свят.

Автор е на книгите “Тибетското изкуство на живота”, “Тибетското изкуство на позитивното мислене” и “Тибетското изкуство на спокойствието”, които са преведени и на български. Всичко за Кристофър Хансард и неговата програма в България можете да намерите тук.

 

 

Коментари