Публикация

Безплатни прегледи за акне

Дерматолози ще преглеждат безплатно всеки понеделник и сряда през целия месец ноември.


От 12 ноември Дерматологична клиника „София” стартира безплатни прегледи за хора с акне от всички възрасти. Консултациите ще се провеждат всеки понеделник сутрин и сряда след обяд в продължение на 1 месец. Прегледите ще се извършват само след предварително записване на телефон 02/ 472 13 56 и 0879 05 15 03, както и на място в клиниката.

„Чрез кампанията си искаме да улесним достъпа до специализирана медицинска помощ за този на пръв поглед козметичен проблем.  Друга причина за започване на тази инициатива именно сега е често наблюдаваното влошаване на заболяване именно в есенно-зимния сезон от годината”, смята д-р Росица Денчева от Дерматологична Клиника „София”.

„Адекватното лечение на акнето е от най-съществено значение както за моментното овладяване на заболяването, така и за предотвратяване на появата на остатъчни белези“, подчертава д-р Ивайло Петров от клиниката. „Самолечението с неподходящи средства или третирането само с козметика“ , добавя дерматологът, „може да доведе до задълбочаване на състоянието и необходимост от по-продължително лечение в бъдеще.“

Основна цел на организираните прегледи е навременната диагностика и лечение на акнето, както в младежка, така и в по-късна възраст. Д-р Денчева сподели, че през последните години акнето се среща все по-често освен при младите хора и при зрели хора, на възраст 30-40 години. Този процес зависи от стреса в ежедневието ни, начина на хранене и ритъма на живот на съвременния човек. Записаните ще бъдат прегледани и насочени към най-подходящата за тях терапия.

Предимството на Дерматологична клиника „София” е, че на пациентите се предлага комплексна грижа от диагностика и най-съвременни методи за лечение, както и изработване на индивидуална програма за справяне с проблема.

Коментари