Публикация

Безплатно изследване за дефицит на тестостерон

Клиниката по ендокринология към УМБАЛ “Александровска” организира безплатни хормонални изследвания на мъже във възрастта между 45 и 64 г.


Кандидатите за изследване не трябва да имат захарен диабет и затлъстяване.

Кампанията по изследването ще се проведе в Клиника по Ендокринология на УМБАЛ „Александровска” (в ляво след арката), в съботните дни между 8 и 11ч. до изчерпване на лабораторните реактиви.

Дефицитът на мъжки полови хормони (андрогени) с напредването на възрастта при мъжете е факт, който винаги е предизвиквал интерес. Проучванията показват, че нивата на серумния тестостерон намаляват прогресивно с увеличаването на годините, особено при наличие на метаболитен синдром (съчетание на затлъстяване, артериална хипертония, дислипидемия, повишени нива на кръвната захар).

Това състояние се провява с еректилна дисфункция, съчетана или не с понижено полово желание, намалена мускулна сила, лесна уморяемост и раздразнителност, отслабване на паметта, нарушения в съня и склонност към депресия. За диагностициране на андрогенния дефицит е необходимо да се определи нивото на тестостерона в кръвта.

За информация и записване: д-р Петя Ангелова, тел. 0988940093


Коментари