Публикация

Каква е тайната на лъскавата коса, свежото лице и белите зъби?

Красотата и младостта са жадувани от всяка жена по света. Мъжете също не остават по-назад в желанието си да изглеждат добре и да привличат погледите.


Стилисти, естети и други специалисти в областта на козметиката разкриват някои от тайните за естествено подмладяване:

Сусамово олио
Масажирайте тялото си всяка сутрин с органично сусамово олио. То освежава и засилва кръвообращението. Освен това сусамовото олио хидратира кожата и й придава свежест. След масажа вземете душ – олиото почиства кожата по естествен начин от мъртвите клетки.

Рибено масло
Най-доброто средство срещу стареенето са противовъзпалителните вещества. Те подобряват сърдечната дейност, имунитета, укрепват здравето на косата и кожата. Сутрин и вечер приемайте по 3 капсули от 500 милиграма омега-3 рибено масло.

Кафе
Пийте кафето си бързо. При продължително отпиване зъбите потъмняват. Същото се отнася и за чая и соковете.

Фон дьо тен
Не използвайте фон дьо тен всеки ден, защото той откроява бръчките.  Поставяйте на необходимите места на лицето коректор – под очите или върху някои петна, след което нанасяйте върху цялото лице овлажнител с подходящ нюанс.

Ежедневни грижи за кожата
Не е задължително да пръскате пари за пластични операции. Просто свикнете да се грижите ежедневно за кожата си. Всяка вечер измивайте лицето си с подходящ лосион и го мажете с овлажняващ крем.

Бялата захар
Първото нещо, което трябва да изключите от диетата си е бялата захар. Тя  ускорява процесите на стареене като уврежда колагена в кожата, което води до преждевременна поява на бръчки и отпускане на кожата. Яжте много плодове и зеленчуци.

Търкайте със захар лицето си
Когато сте под душа, натрийте с една шепа захар лицето и тялото си. Захарта прави кожата много гладка.

Косите
Преди лягане завържете не много стегнато косите си на опашка върху темето на главата. Сутринта косата ви ще изглежда по-обемна.

Кожата около очите
Винаги полагайте специален крем около очите. Кремовете за лице понякога дразнят тази деликатна област. За предпочитане е лекият гел, който поддържа свежестта на очите през целия ден.

Ръцете
Грижете се за ръцете си по същия начин, по който се грижите и за лицето си. Всеки път, когато правите маска на лицето си, нанасяйте от нея и на ръцете.

Масажи
Масажите са абсолютно необходими. Те подмладяват, защото освобождават блокираната енергия в организма и гонят стреса. Ако нямате време и средства за масажи, можете да компенсирате с ежедневни 20-минутни разтягания, медитиране и дълбоко дишане.

Витамините
Използвайте крем за лице с 30% концентрация на витамин С. Той е прекрасен антиоксидант и освен че освежава кожата, я предпазва и от вредните слънчеви лъчи.

Плодовете
Яжте всички плодове, които съдържат ябълчна киселина - ягоди, ябълки и грозде. Те почистват по естествен начин зъбите и премахват петната по тях.

Подстригване
Подстригвайте стъпаловидно косите си около лицето. Този стил има повдигаш ефект върху чертите. При подстригване на права линия очите изглеждат отпуснати.

Балсам за коса
Не оформяйте косата си с гел, а леко влажна я намазвайте с балсам и след това я сушете. Балсамът улеснява оформянето на прическата и хидратира косата, което е изключително важно за нейния младежки вид.

Грижа за миглите
Не допускайте миглите ви да станат редки, сухи и чупливи. Когато нанасяте крем около очите си преди лягане, намажете обилно с пръсти края на миглите. Така те се овлажняват и заздравяват.

Коментари