Публикация

Калория тук, калория там...

Продължаваме да ви изброяваме полезни и нискокалорични храни, за да ви помогнем да се справите по-лесно със спазването на здравословен начин на живот.


Ето още 5 храни, които носят позитиви за здравето и радват кантара с добри резултати:

Тиквички /20 калории в 1 чаша/
Тиквичките се отглеждат лесно и от тях можете да поемате големи количества без да се товарите с калории. Те съдържат много витамин А.

Спанак /7 калории в 1 чаша/
Спанакът е богат на желязо, фолиева киселина и витамин К. Той съдържа и бетакаротин и витамин С, както и растителния химикал лутеин, който пази очите от възрастова дегенерация на макулата. Използвайте спанака за салати, омлети и различни ястия.

Лимони /20 калории в 1 плод/
Цитрусовите плодове са пълни с витамин С и са богат източник на фибри. Изследванията показват, че приемането на цитруси при появата на първите признаци на заболяване намаляват продължителността на боледуването с 1 ден.

Чушки /30 калории в 1/2 чаша/
Сладки или люти, чушките са пълни с витамин С и фибри. Лютите чушлета съдържат капсаицин – вещество, може да предизвика изгарянето на допълнителни 50 - 100 калории след хранене.

Лук /32 калории в 1/2 чаша/
Както сладкият, така и лютивият лук са пълни с алил сулфиди. Лабораторни изследвания са доказали, те че предпазват от рак на ендометриума.





Коментари