Публикация

Мустаци завладяват София

Movember ще организира две партита и танци в центъра на София през уикенда (23, 24 и 25 ноември). Събитията са част от Световната кампания за борба с рака на простатата, която стартира тази година за първи път в България.


В петък вечерта привържениците на Movember ще премерят своите мустаци в столичния клуб „Грамофон“ под звуците на DJ Методи Христов, а в събота ще се съберат и в „Строежа“ в Студентски град. Кулминацията от активности този уикенд ще бъде в неделя от 13:00 на обновената част на булевард „Витоша“, където ще се състои най-големият мустакат танц в света. Организаторите на Movember съвместно с Diva Dance School ще съберат близо 300 танцьори от всички възрасти.

Кампанията стартира у нас за първи път на 1 ноември тази година. Както по целия свят, така и в България в началото на месеца всички мъже бяха призовани да си пуснат мустак. В София движението вече е подкрепено от близо 1000 участници.

Нежният пол също взема участие в кампанията. Така наречените Мо-сестри трябва да окуражават своите мустакати близки и приятели през целия месец ноември.

Финалното парти по закриването на Movember 2012 ще се състои на 30 ноември в София. Тогава ще бъдат връчени и наградите за най-добър и най-лош мустак, както и за най-активна Мо-сестра.

За Movember
Името на движението идва от съчетанието на две английски думи (mo – жаргон за мустаци, и November – месец ноември).

Автори на световната инициатива са трима приятели от Мелбърн, Австралия, които през 2003 г. решават да заострят вниманието на обществото към две пренебрегвани опасности, които дебнат по-силния пол – рака на простатата и депресията.

През 2011 г. Movember обедини над 850 000 участници от целия свят и събра дарения на стойност 126.3 милиона долара.

Коментари