Публикация

Как да се отървем от навика за късно похапване?

Ако правите всичко по силите си, за да влезете във форма – спортувате, оставили сте сладкото, но още не можете да се отървете от излишните сантиметри...


Вероятно сте от нощните птици, които обичат да си похапват късно вечер. При това положение, за да се вталите, трябва да промените навиците си.

Колкото и абсурдно да звучи, ако сте вманиачени в поддържането на отлична устна хигиена, то това е вашето спасение срещу нощното хапване. За да не налетите на нещо калорично, измийте зъбите си възможно най-рано. Това може да намали желанието вие да си хапнете нещо излишно. Ако не помогне, поне ще имате здрави зъби.

Изчистете хладилника, шкафовете и всички места, където държите храна, от нездравословни неща – чипсове, бонбони, вафли, газирани напитки... Така, ако огладнеете вечер, няма да има какво да похапнете набързо.

Вечеряте пред телевизора? Променете този навик. Вместо да хапвате сладолед по време на любимото си шоу или филм, изключете телевизора или свършете някаква друга работа – изгладете, пораздвижете се, почистете...

Коментари