Публикация

Презаредете с енергия

Денят е по-малък, слънцето се показва по-рядко, а умората само чака да ни хване неподготвени.


Ако се чувствате изтощени и изцедени по това време на годината или просто сте хапнали обилно на обяд и в момента мониторът ви гледа укорително, че придремвате, то трябва спешно да презаредите батериите.

Изобщо не посягайте към чашата с кафе, то не премахва умората, а само я скрива за известно време.

Препоръчваме ви да опитате с плодове. Те са богати на полезни вещества, а някои от тях са изключително ценни помощници в борбата с умората.

Отидете и си купете банани, ябълки, портокали и авокадо. Бананите са добър източник на въглехидрати и дават много енергия.

Ябълките са чудесен източник на енергия със забавено освобождаване, съдържат витамин С и В, както и калий, които са необходими за презареждане на организма.

Портокалите съдържат фосфор, минерали и фибри – все необходими за правилното функциониране на тялото. Високите нива на витамин С са като електроцентрала за клетките.

Авокадото съдържа повече мазнини, но от добрите – омега 3. Специалистите го препоръчват за енергизиране.

Ако харесвате екзотичните плодове, вземете си и манго. Мангото е заредено с витамин В и С, калций, калий, цинк, фолиева киселина и протеини. Подходяща комбинация при умора.

Винаги имайте някакъв плод под ръка, за да сте подготвени за моментите, когато почувствате, че клепачите ви натежават, а работният ден е още в разгара си.

Коментари