Публикация

Женствен и модерен зимен гардероб

Зимните дрехи греят не само тялото, но и самочувствието. Глобалното затопляне май стопи есенната мода и напоследък от джапанките скачаме в ботушите, а след блузката намятаме палтото.


Зимният шопинг изисква повече време и пари, а често избираме дрехите така, че да ги носим не само един сезон. Както винаги модните гурута имат различни мнения как да изглежда всяка дама тази зима, но женствеността изпъква изпод дебелите дрехи.

Топ тенденциите са кожените облекла, но и кожата с косъм, кадифето, плетивата, милитъри, готик стил и цветя.

Костюмът триумфира на модния подиум във всякакви стилове и цветове. Най-често панталоните са тесни, а саката вталени. Дизайнерите показаха костюми с всякакви геометрични фигури и цветя в най-различни цветове, много от тях прекалено ярки за зимата.

Военните униформи отново не излизат от мода - класическото зелено, черно и бяло, както и ярки комбинации. Асиметричните дрехи – рокли, костюми и палта, се пренасят от лятната в зимната мода.

Палтата този сезон са с двуредно закопчаване – както късите, така и дългите. Кройката е вталена, коланът е фешън. Палтата с козина също са много актуални, по-екстравагантните модели са с апликации, цветя и бродерии.

Не само якето, обувките и чантата са от кожа тази зима. Гладката кожа е и за роклите, полите, панталоните, блузите, дори и бижутата. Кожата с косъм също. Плетеният пуловер пък се е превърнал в класика и се носи и този сезон. Дори и леопардовите краски вървят отново, но задължително с черно кожено яке.

Кадифето се завръща на модния връх. Черното продължава да триумфира, но и синьо-зеленото присъства в колекциите на много известни марки.

Зимата често залага на тъмните цветове. Освен че са класически, са и много практични. Но освен черното модата налага шоколадово, червено, електриково синьо, виолетово.
Крайниците ни трябва да са добре облечени. Шик тази зима са както дългите кожени ръкавици, така и фините чорапи до бедрото. Универсалното черно доминира, но и ярките тонове също са особено атрактивни.

Черният кожен колан на талията също е много фешън. Модните диктатори апелират да заложим на по-едрите бижута и аксесоари този сезон.

Шапката не само спасява гривата от студа, но допълва зимния тоалет. През предстоящия сезон има шапки за всеки вкус, за по-романтичните - капели с периферия, и напук на минусовите температури, по тях се мъдрят цветя.

Крачетата са много разнообразно обути тази зима. Елегантните боти са хит, като може да са високи или ниски, с дебели или тънки токчета, с връзки, катарами или каишки. Освен в черно и кафяво, често се срещат и двуцветни модели, като токчето е в ярък цвят.

Фешън са кожените ботуши малко под коляното. Дебел или тънък ток е по избор, но са със заострена форма.

Модните подиуми показаха и доста екстравагантни модели – с перли, кристали, бродерии, камъни и мъниста.

Ботушите в черно винаги са хит, най-практични са и издължават краката. Но от зимната скука дизайнерите предлагат да избягаме с цветни ботуши  - червени, бежови, сини, сиви и лилави. Ако в магазина ви кажат, че кожата е еко, то не искат да признаят, че става въпрос за изкуствена. А естествената е за предпочитане, макар и по-скъпа.

Каквото и да изберете за тази зима, няма да сбъркате, ако разчитате на собствения си стил и удобство. Все ще уцелите предпочитанията на някой известен дизайнер. Модният подиум няма нищо общо със софийската киша, а ботите със скъпоценни камъни на Dolce & Gabbana не са за всяко краче и портмоне.


Коментари