Публикация

Намерете си хоби по празниците

Хората, чието хоби са видеоигрите, развиват способността бързо и точно да обработват информацията - и това се отнася както за играта, така и за реалните житейски ситуации.


Психолози установили, че пристрастените към компютърни и други видеоигри взимат бързи решения не само по време на играта, но и при различни свързани помежду си задачи в рамките на специални тестове.

Според някои скептични мнения геймърите действително имат бързи реакции, но тази способност отслабва с  повишаването на скоростта на играта.

Американските учени обаче привеждат обратните данни – по време и на играта, и на лабораторните тестове, с  повишаването на скоростта на играта запалените по видеоигрите не губят скоростта и точността на преценките си. Точно обратното – с повишаването на скоростта визуалните умения се развиват  и усъвършенстват. 

Според експертите видеоигрите подобряват умствените способности, пространствената и визуалната памет и помагат за решаването на задачи, изискващи раздвояване на вниманието.

Те виждат добри възможности видеоигрите да бъдат използвани като достъпен и лесен начин да се усъвършенстват пространствените и визуалните способности на мозъка и дори чрез тях да бъдат ограничени някои възрастови когнитивни проблеми.

" }-->

Коментари