Публикация

Как да споделим здравословен проблем с нов партньор?

Новата връзка предполага споделяне на емоциите и случките, които са оформили живота ви. Как обаче да разкриете някаква тайна, свързана със сериозен здравословен проблем?


Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете честно сериозна връзка.

Репетирайте признанието си
Репетерайте с приятел или терапевт. Попитайте ги кое ги смущава в изложението на проблема ви и го изгладете.

Никога не споделяте на първата среща
Никога не разкривайте проблемите си на първата среща. Това не означава, че трябва да лъжете, но прекаленото и ранно разкриване може да повлияе на начина по който човекът срещу вас ще ви възприеме. Според специалистите, най-добре е признанието да стане на четвъртата среща. По този начин, ако връзката ви се провали няма да има голяма загуба на време и за двама ви.

Бъдете непринудени, но уверени
Не правете признанието си драматично. По-добре е да вметнете непринудено в разговора вашия проблем, отколкото да се впуснете в драматично и подробно изложение.

Не провеждайте разговор в леглото или друга интимна обстановка
Всички разговори за вашия здравословен проблем трябва да се провеждат на неутрално място, например в парка. Не споделяйте в интимен момент. Признанието на тайната ви означава, че вярвате на партньора и му се откривате, което ви прави уязвими.

Бъдете готови да се оттеглите временно
Възможно е след признанието ви да настъпи неловка ситуация. Проявете разбиране, че човекът срещу вас има нужда от време, за да смели информацията и предложете да не се виждате известно време. Не прекратявайте обаче всички контакти. Обадете се на третия ден, ако дотогава не са ви потърсили. Дайте знак, че мислите за него и нямате търпение да се видите отново.

Не приемайте лично евентуален отказ
Добрият човек ще ви изслуша, ще ви разбере и няма да ви съди, но това, че някой не може да понесе информацията за проблема ви, не означава, че е лош човек. Понякога причината няма нищо общо с вас. Например, ако майка му е била алкохоличка, той не би имал сили да се свърже с човек, който се бори с такъв проблем.

Приемете подкрепа
Ако изпаднете в депресия, споделете терзанията си с партньора и приемете неговата подкрепа, но най-добре е да не го натоварвате прекалено, а да се обърнете към специалист и да се включите в групова терапия.

Коментари