Публикация

С аромат на канела и червено вино....

Празничният сезон чука на вратата. Той е изпълнен с радост, любов, близки и приятели, които с удоволствие ни предлагат различни кулинарни изкушения.


Трябва да успеете да откриете баланса между доброто прекарване на празниците и предотвратяването на образуването на любовните дръжки (тлъстините около талията).

За да не попаднете във водовъртежа от празнични почерпки, трябва да си сложите някакви рамки и да спазвате някакви правила. Ако на обяд сте на гости при роднините, опитайте се да хапвате от всичко по малко, за да не обидите домакините, но и без да се тъпчете, защото сме сигурни, че и вечерта ви чака някое парти, полято обилно с алкохол.

Ваканцията е време за почивка за забавления, но не забравяйте да ставате от дивана и да се раздвижвате. Може да не сте на работа, но това не изключва спорта.

Балансът е ключов при постигането на здравословно прекарване на празниците. Избягвайте преяждането и препиването. Движете се и не се срамувайте да кажете „НЕ” на допълнителната порция зелеви сърми, които свекървата/тъщата е направила по стара семейна рецепта.

Коментари