Публикация

Специализиран център по хиппотерапия

Фондацията за рехабилитация на деца „Ангелски стъпки” и Конна база „Генерал Крум Лекарски” – Божурище, представиха първия по рода си у нас Специализиран център по хиппотерапия за лечение на деца с увреждания чрез езда.


Целта на сдружението е да се съберат средства за пълното оборудване на центъра и продължаване на безплатната терапия на деца с увреждания чрез езда.

Според Ния Ангелова, председател на сдружението, в България няма адекватна рехабилитация на най-малките, затова желанието на организаторите е тази инициатива да привлече повече съмишленици, за да се развие и в други конни бази в страната. 

Като следваща цел Димана Колева, мениджър на Конно-спортна база „Генерал Крум Лекарски”, посочи  обучението на специалисти за разширяване на дейността на центъра в страната, за да може все повече деца да се лекуват с този съвременен, много ефективен метод.  

В подкрепа на своята дейност фондация за деца „Ангелски стъпки” организира благотворителна акция „Аз съм твоят ангел”, на 8 - ми и 9 – ти  декември, от  10: 30 до 17: 00 часа, на Конна база - Божурище.

На благотворителния базар ще можете да закупите коледни подаръци на „ангелски цени”, да се запознаете с актьорите от сериала „Под прикритие”, да пиете греяно вино с наденички и при желание - да вземете своя първи урок по езда. Децата ви могат да поиграят в сламата и да погалят за първи път пони.

Коментари