Публикация

Стратегията на Рош е да намира иновативни лекарства

Във връзка с отбелязването на 85-годишнината от присъствието на фармацевтичния гигант Рош в България и световната кампания „50 години Рош в онкологията” Дан Замонеа, директор на Мениджмънт център Румъния в Рош, представи визията на компанията за развитието на фармацевтичната индустрия на Балканите през следващите няколко години.


Г-н Замонеа отговаря за офисите на компанията в 10 страни от региона - Румъния, България, Сърбия, Хърватия, Македония, Черна гора, Молдова, Албания, Косово, Босна и Херцеговина. „България е една от най-важните държави в Мениджмънт център Румъния по отношение на големина, динамика и потенциал на фармацевтичния пазар. 

Много съм щастлив, че здравеопазването е приоритет на управляващите и свързаните с него обществени политики се изпълняват”, каза Дан Замонеа на среща с журналисти. За 2011 година Рош е инвестирала над 980 хил. лв. в проведени в България клинични програми и проучвания. Инвестицията в тези проучвания поставя българските медицински специалисти наравно с колегите им по света, като дава достъп на българските пациенти до най-новите методи на лечение и пести средства на цялото общество. Лекарствата на Рош се прилагат за лечение на социално значими заболявания като различни видове рак, анемия, хепатит, ревматоиден артрит, остеопороза, затлъстяване, HIV и СПИН, грип.

Основният приоритет в развитието на Рош през следващите години е насочен към запазване на лидерската позиция на компанията на фармацевтичния пазар. Планираните инвестиции са най-вече в стратегическите области на Рош, а именно онкология, вирусология, анемия, ревматология и заболявания на централната нервна система (ЦНС), подчерта Дан Замонеа.

„Рош е най-голямата биотехнологична компания в сферата на фармацията в света. В България тя присъства от 1927 г. и се утвърди като лидер на фармацевтичния пазар”, каза от своя страна Методия Чадиковски, генерален мениджър за България. „Вече повече от десетилетие Рош продължава да следва стратегията си за разработване на лекарства, които блокират механизмите за развитие на заболяванията. Ние се възприемаме като партньор на всички други сфери в здравеопазването – здравни власти, медицински специалисти, пациенти и сме убедени, че политиката ни и инвестирането в нови лекарства ще подобри ефикасността на здравеопазването и лечението на пациентите”, подчерта Методия Чадиковски.

 

Коментари