Публикация

Бадеми, шоколад и стафиди...

Има храни, които зареждат с енергия, подобряват имунитета и здравето.


Ето някои храни, които са особено полезни за представителките на нежния пол.

Зехтин
Това ароматно олио отдавна се свързва с доброто здраве и дълголетието. Освен за сърцето, то е много полезно и за мозъка. Учените доказаха, че зехтинът предпазва от алцхаймер и някои видове рак на гърдата. Заменете всички мазнини със зехтин.
Препоръчителна доза: 2 супени лъжици дневно могат да намалят риска от сърдечно заболяване.

Черен шоколад
Черният шоколад е богат на антиоксиданти, които пазят сърцето и намалява риска от инфаркт и инсулт. Той съдържа много магнезий, манган, мед, цинк и фосфор – всички тези елементи са важни за костите. Изследванията показват, че шоколадът помага за хидратирането на кожата, за понижаването на кръвното налягане и за свеж ум. Да не пропускаме и удоволствието, което доставя шоколадът.  
Препоръчителна доза: 10 грама шоколад с поне 70% какао на ден.

Бадеми
Те понижават холестерола и помагат за отслабване. Проучване е установило, че хората които включат бадемите в ниско калорична диета, отслабват по-ефикасно и дълготрайно.

Зелен чай
Тази напитка предпазва от ракови и сърдечни заболявания, деменция, диабет и инсулт. Тя хидратира и бори умората. Ако изпивате по 4 чаши зелен чай на ден, ще изгаряте допълнително по 80 калории.

Нискомаслено мляко
То е богат източник на протеини, калций и витамин D (жените често страдат от недостиг на този витамин).

Стафиди
Въглехидратите в стафидите зареждат организма с енергия. Освен това стафидите съдържат фибри, желязо, витамин С и натурална захар. Специалните фитохимикали в тях пазят зъбите от разваляне.

Коментари