Публикация

Пречистване на организма със сокове

Празничният сезон е пълен с радости, подаръци и много храна...


Много хора си позволяват да попрекалят с яденето и пиенето по това време на годината, защото всички са в добро настроение и искат да се забавляват.

Ако сте преяли подобаващо на някой от многото празници, ви предлагаме да си проведете прочистващи дни. Ние предлагаме рецепти за 3 дни, но може да направите и само един.

Предупреждаваме, че прочистването не е за всеки: ако имате някакви здравословни проблеми преди, по време или след това, консултирайте се с лекар!

Единственото, което трябва да направите е да се запасите с плодове и зеленчуци, да активирате волята си и да прекарате три дни (може и по-малко, но не може повече) на сокове – по една чаша (240 мл.) на час в продължение на осем часа, много вода и чисти белтъчини със зеленчуци след 18:00 ч.

Ден 1: Прочистване на черния дроб и бъбреците.
Направете сок от 3 ябълки, 3 глави цвекло, 3 домата, 3 големи моркова, три парчета целина, 3 краставици, и 3 лимона.

Ден 2: Зелена напитка.
Смесете 3 ябълки, 3 парчета целина, 3 краставици, 2 корена джинджифил, 3 шепи магданоз и 3 - спанак.

Ден 3: Детокс на дебелото черво.
Смесете 3 глави цвекло, 3 големи моркова, 3 парчета целина, 3 краставици, 2 корена джинджифил, 3 лимона, 3 шепи маруля, 3 шепи магданоз и 3 шепи зеле.

Забележка: От продуктите може да получите повече сок, но не трябва да изпивате повече от 8 чаши по 240 мл. на ден. Остатъка може да споделите с приятели или семейството. Ако не ви достига сок, смесете 1 чушка и 1 краставица и ги добавете към сока.

Коментари