Публикация

Зима, студ и суха кожа

Първото, което правим, когато температурите навън тръгнат към нулата, е да си осигурим топли дрехи и обувки.


Често обаче забравяме за кожата на лицето, което трябва да бъде основна грижа на всяка уважаваща себе си дама.

Студът и вятърът, сухият въздух в отопляваните помещения и рязката промяна в температурите, когато излизаме навън, са основните врагове, с които трябва да се борим, ако искаме да изглеждаме перфектно.

Дори и най-здравата и жизнена кожа под въздействието на ниските температури започва да се изсушава, да се бели и почервенява, Всичко това води до бързо стареене.
Всички знаем колко е важно да използваме овлажняваща козметика, но през зимата тя е задължителна. Това е един от начините да осигурим еластичност на кожата си и да предотвратим неприятните изненади, които студеният сезон ни готви.

За да постигнем тази цел, специалистите съветват е да се ориентираме към кремове и лосиони, съдържащи глицерин. Думата идва от гръцката glykys, което означава сладък. Глицеринът е основна съставка в козметичните продукти, а забележителните му свойства и невисока цена го правят идеално средство в битката със зимните предизвикателства.

Той е и един от най-старите продукти, използвани за хидратиране на кожата. Неговата ефективност се дължи на свойството му да извлича така ценната влага от въздуха и да я транспортира до кожните клетки.

Смята се за великолепен овлажнител, защото прониква в дълбочина в роговия слой на епидермата и се задържа там. Освен че ефективно и интензивно хидратира сухата кожа със склонност към изпръхване, глицеринът притежава прекрасни омекотяващи и успокояващи свойства.

Подобрява и увеличава еластичността на кожата, изглажда я, регулира процесите на правилно обновяване на епидермата. Всички тези незаменими качества са му отредили водеща роля в множество кремове и лосиони на големи козметични марки.

Открийте своя крем в аптечната или магазинната мрежа, като внимателно четете етикетите - избирайте кремове с естествени съставки и без парабени. Ако не сте съвсем сигурни - може да се консултирате с дерматолог, за да сте сигурни какъв тип кожа имате. 

 

 

 

Коментари