Публикация

Биолек стимулира имунитета на децата

С първото мляко, наречено коластра, теленцата получават необходимата им имунна защита, богата на имуноглобулини, аминокиселини и фактори на растежа.


Неслучайно тази течност е определяна като истинска природна магия. Млякото биолек съдържа висока концентрация на  жизнено важни за растежа и за съзряването на имунната система фактори, които са от решаващо значение за нормалното изхранване и развитие на всички тъкани и органи в човешкото тяло.  

Съставките на коластрата не се срещат в толкова големи концентрации другаде в природата. Стотици научни изследвания доказват забележителните ползи от приема й при всички възрасти, но най-вече при малчуганите. Ефектите са безспорни: укрепва имунната система, подпомага организма при алергии, предотвратява развитието на болести, които се дължат на зарази – бактериални, вирусни, гъбични (стрептококи, стафилококи, салмонела, ешерихия коли, кандида), увеличава устойчивостта към инфекции, особено на дихателния апарат.

Важен фактор е за облекчаване и съкращаване на продължителността на грипни инфекции и всякакви възпаления. Коластрата повишава здравината на костите и на мускулите, регулира метаболизма, ускорява зарастването на рани и изгаряния, помага при травми.

Тя е безопасна дори и за случаи на непоносимост към млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки е минимално. Широкоспектърните антитела (IgG, IgA, IgM, IgE) са в много висока концентрация. Те са “интелигентни” частици, които разпознават бактериите и вирусите, свързват се с тях и са предпоставка за тяхното унищожаване. (В телата на всички бозайници, включително и човека, се съдържат 5 вида антитела. Всички те се съдържат в коластрата.)

Факторите за регулиране и подпомагане на имунната система (цитокин, лактоферин, интерлеукин и др.) стимулират комуникацията между клетките, регулират дейността на лимфната система за потушаване и възпрепятстване на инфекции. Определяща е ролята на този уникален природен лек и за регулирането на реакциите при имунизация. Педиатрите препоръчват коластрата както при първи симптоми на инфекция, така и за ежедневна подкрепа на имунната система.

Коментари