Публикация

Уморявате се, разсеяни сте...

Как с на пръв поглед безобидни признаци организмът сигнализира, че нещо не е наред?


В повечето случаи не обръщаме внимание на това, че се изморяваме по-бързо, че трудно се концентрираме, нарушава се сънят ни, независимо  дали  заспиваме по-трудно или много бързо и след това през нощта се будим и се въртим в леглото, мислейки за куп неприятни неща.

Всичко това може да са симптоми на доста сериозни заболявания, включително и на мозъчно-съдова болест. Тогава е необходимо, при тези симптоми, а също така и при лека замаяност, да се отиде на преглед при невролог, кардиолог, за да уточни дали нарушенията са само на ниво умора и функционални или вече има сериозни проблеми. 

Освен прегледа от специалиста има и доста възможности за апаратни изследвания и уточняване на състоянието на целия организъм, на сърцето, на кръвоносните съдове. И като цяло и на тези кръвоносни съдове, които снабдяват мозъка с кръв и съответно хранят мозъчните клетки. А тези съдове могат да бъдат и запушени, могат да имат заради хроничното напрежение и стреса повишен тонус, да правят спазъм и съответно пак мозъкът да не се храни достатъчно добре с кръв.

Ако е необходимо, може да бъде препоръчана консултация и с ендокринолог, тъй като ендокринните нарушения са много тясно свързани с кардиологичните и неврологичните заболявания.

Коментари