Публикация

Скуката - начин на мислене

Забелязвате ли как понякога гледате в нищото или изучавате отблизо ръцете си, когато няма какво да правите?


Скуката се прокрадва незабелязано по средата на натоварен ден или още по-лошо – по времето на някой спокоен уикенд.

Липсата на перспектива и спонтанност са само някои от причините, поради които се чувстваме отегчени. И при най-малката провокация, сме готови да отговорим с: "Толкова ми е скучно" или "Това е толкова скучно".

Експертите казват, че "скуката" е състояние на ума и като й се отдаваме само й даваме власт, която в действителност не притежава.
 
Това, което може да направите, е да сте по-активни. Променете гледната си точка. Светът не е ужасно място, струва си да се живее в него. Вместо да си мислите колко ви е скучно, помислете какво можа да направите, за да промените това.

Спрете да мрънкате и да се оплаквате, а подредете живота си. Създайте си рутина, направете план, определете своите цели и задължително си намерете хоби. Овладейте ново умение или подобрете вече научено – запишете се на курс по нещо, ходете на фитнес, медитирайте. Правете нещо.

Социалните контакти са важни за всеки човек. Ако все ви е скучно, намерете подходяща компания, с която да правите различни забавни и интересни неща. Общувайте с хора, с които ви е приятно да прекарвате свободното си време.

Животът е приключение! Влезте в играта.

Коментари