Публикация

Безплатни прегледи за бъбречно-каменна болест

Сдружението на пациентите с бъбречно-каменна болест и МБАЛ „Доверие” организират безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест, на които ще се определи метаболитната причина на заболяването.


Прегледите ще се извършат от 21.01 до 31.01 в МБАЛ Доверие.

Желаещите да се прегледат задължително трябва да се запишат предварително! Записване за безплатни прегледи ще се извършва всеки работен ден на мобилен телефон: 0885-729-557 от 9:30 до 17:00 часа.

Прегледите са предназначени за хора с камъни в бъбреците, които все още не знаят какъв тип е бъбречно-каменната им болест, но имат оплаквания от дълго време.

На първия преглед пациентите ще бъдат прегледани и ще им бъдат назначени изследвания, необходими за определяне на метаболитната причина на заболяването – 24-часова урина и кръв. Част от тези изследвания са покрити от НЗОК, а друга част се доплащат. Доплащането ще се направи от Сдружението на пациентите с БКБ. Т.е. пациентите няма да плащат за нищо.

След като си направят необходимите изследвания, пациентите ще трябва да посетят отново д-р Семерджиев в МБАЛ Доверие, който с помощта на програмата CITIUS, ще определи метаболитната причина на заболяването и ще назначи адекватно лечение и профилактика.

Само с правилно поставена диагноза бъбречно-каменната болест може да бъде преборена. Прегледите ще се извършват с любезното съдействие на д-р Явор Семерджиев (началник на отделението по урология в МБАЛ Доверие). Събитието ще се осъществи с финансовата подкрепа на Райфайзен банк.

Коментари