Публикация

Кратко за добавките

Хранителните добавки са предназначени за изграждане или „ремонт” на тъканите и за регулиране на телесните процеси.


Могат да включват хранителни вещества като въглехидрати, протеини, мазнини, витамини и минерали, както и аминокиселини, омега мастни киселини и др.

Добавките се ползват от хора, които са в риск от определени заболявания или дефицит на някои елементи.

Най-често използваната хранителна добавка са мултивитамините с минерали. Други продукти са пробиотици, храносмилателни и антиоксидантни ензими, витамини и минерали, включително течни форми, мастно-разтворими хранителни вещества, както и специализирани комбинации.

Добавките може да се използват, когато се налагат внезапни физиологични промени в организма, които ще изискват конкретна хранителна съставка и известен период от време – например набавянето на протеини по време на тренировки или на фолиева киселина и желязо по време на бременност.

В производството на хранителни добавки вече се използват най-новите технологии, най-добрите сурови съставки, избягват се изкуствените оцветители, подсладители и аромати.

Консултирайте се с вашия лекар и фармацевт за добавките дали трябва да приемате някакви добавки.

Коментари