Публикация

Сутрешно стартиране на метаболизма

Ако искате да превърнете организма си в машина за изгаряне на мазнини, трябва да го събудите с подходящите трикове.


Спорт
Спортуването сутрин подобрява усвояването на веществата и изгаря повече калории, отколкото през другото време от деня. Още преди да е звъннал часовника, скачайте в маратонките и раздвижете тези мускули.

Интензивност
Кратките усилени тренировки направо дават летящ старт на метаболизма. Затова подредете спортната си програма така, че да има местенце и за къси напрегнати серии.

Не отлагайте закуската
Закуската е най-важното ядене за деня. Консумирането на засищаща закуска веднага след събуждането е важно за успешния старт на изгарянето на калориите. Ако сутрин бързате, пригответе си питателна закуска от вечерта.

Мускули
Добавете упражнения за сила в рутината си, така ще изградите повече изгарящи калории мускули. Започнете деня с 10-минутни упражнения за мускулна маса и ще активирате допълнително метаболизма си.

Между храненията
Хапването между основните хранения е добра стратегия за поддържане на теглото, но изборът на храни трябва да е внимателен, за да не свършите с повече килограми от необходимото. Избирайте такива, които подпомагат изгарянето на мазнините и подобряват метаболизма – крушите и канелата са сред тях.

Коментари