Публикация

Крушата - новата ябълка?

Ябълките са любимците на диетолозите, но на вас може вече да са ви омръзнали – сладки, кисели, червени, зелени...


Ако все пак искате да хапвате плодове, но забраненият плод не е сред предпочитаните от вас, изберете крушите.

Този плод има различни разновидности и като ябълките съдържа високи нива на пектин, които се свързва с водата в организма и ограничава мазнините, които абсорбира организмът.

Крушите са богати на фибри, което е полезно за нивата на холестерола и теглото. Съдържат витамини А, С, К, В2, В3, В6, фолиева киселина. Имат още добри нива калций, магнезий, калий, мед и манган.

Крушите съдържат също и бор, който телата ни използват, за да запазят калция. Този плод се оказва полезен и за предотвратяване на остеопороза.

Коментари