Публикация

Безплатни прегледи за косопад

Дерматолози ще преглеждат безплатно през първата седмица на февруари.


Дерматологична клиника „София” организира безплатни прегледи за хора с косопад през първата седмица на месец февруари. Консултациите ще се провеждат само след предварително записване на телефон 02/ 472 13 56 и 0879 05 15 03, както и на място в клиниката.

„Чрез кампанията си искаме да обърнем внимание на хората върху този често срещан и недооценяван проблем, който обичайно е лечим. Това е състояние, което се приема за наследствено и въпреки че е естетично по характера си може да бъде значително подобрено при навременно лечение”, смята д-р Ани Цветанова от Дерматологична Клиника „София”.

„Адекватното изследване и навреме започнатото лечение са от съществено значение за овладяване на заболяването и предотвратяване на сериозните психологически последствия, които то може да остави“, подчертава д-р Росица Денчева.

„Развитието на медицинската наука ни позволи както да постигнем по-задълбочено познаване на причините за възникване на косопада, така и да успяваме да го повлияем чрез комбинация от лечебни подходи“ , добавя дерматологът.

Основна цел на организираните прегледи е адекватната диагностика и лечение на косопада, както в младежка, така и в по-късна възраст. Д-р Цветанова сподели, че през последните години все по-често среща проблема при млади хора, в активна възраст. Този процес зависи от както от стреса в ежедневието ни, начина на хранене и ритъма на живот на съвременния човек.

Желаещите да бъдат консултирани ще получат задълбочена консултация и изследвания от д-р Цветанова, която работи върху проблемите на косата през последните 10 години. Тя е един от малкото специалисти-дерматолози които са акцентирали професионалните си интереси в областта на трихологията.

Коментари