Публикация

Победителят в играта „Как преодолявате стреса?” е...

Играта на health.bg приключи, а името на победителя бе избрано чрез жребий.


Наградата, осигурена от ИК „Хермес” - „ Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса”, с автори Марк Уилямс и Дани Пенман, отива при Ралица Рачева от София.  

Честито!

Благодарим на всички участници за чудесните писма и снимки! Очаквайте още интересни игри и конкурси.

-------------------------------------------

Ето и какво ни написа Ралица:

Стресът е състояние на силно нервно напрежение, предизвикано от отрицателно физическо или емоционално въздействие. Тези лоши емоции и физически неразположения са предизвикани от негативни мисли на самите нас или на други хора, от  лошо настроение или психическо разстройване. Всеки човек е индивидуален и затова гледа по различен начин  на стресовите положения и на техните причинители. Аз например, съм емоционално нестабилна и един най-малък намек може да ме разстрои.

Преди време, ако някой ме обидеше аз се натъжавах и прегълтах, но от скоро реших да действам по друг начин. Опита ли се някой да ми наложи психоатака, аз го отрязвам на момента. Казвам нещо, така че да го затапя и да спре да говори и това, което ми е казал си го пускам покрай ушите. Въобще не ми пука, кой какво мисли. Всеки, който се опитва да наранява психиката на друг, има сериозен проблем с живота си. Има комплекси, които опитва да избие върху чуждите недъзи. 

Така ме научи да мисля, майка ми. На нея съм благодарна, тъй като е всеотдайна и грижовна и всеки път, когато бях наранена, отивах при нея, тя ме успокояваше и ми даваше съвети как да се справям с такива хора, лишени от капчица справедливост, доброта и оценяване на живота като даденост.

Аз избрах да разкажа за мои случки, свързани със стреса, защото тази тема никога не трябва да се подценява. Специално в моя живот, един такъв стрес, оказа влияние на външността ми. Започнах да си гриза ноктите и сега ми е много трудно да се откажа от този вреден навик. Надявам се с времето да се отърва от това, тъй като вече нямам дразнители и никой не ме подтиска.

Коментари