Публикация

Защо авокадото е най-съвършената храна?

Знаете ли, че авокадото е най-съвършената храна в света и има много ползи за здравето?


То не само съдържа всичко, от което човек се нуждае, но може и да допринесе за превенцията и контрола на редица болести - алцхаймер, рак, сърдечни заболявания, диабет и други.

Авокадото идва от Мексико и най-ранните данни за използването му датират до 10,000 години пр. Хр. Дървото е култивирано и се отглежда в Централна и Южна Америка. През 19-ти век авокадото навлиза в Калифорния (САЩ) и се е превърнало в една много успешна търговия.

Авокадото, наричано още „алигаторска круша”, е богато на фибри, натрий и още близо 20 основни хранителни вещества, включително мононенаситени и полиненаситени мазнини (като омега-3 мастни киселини), витамини A, C, D, Е, К и В витамините (тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, биотин, витамин B-6, витамин B-12 и фолиева киселина) - както и калий.

Храните с високо съдържание на омега-3 мастни киселини са полезни за сърцето, мозъка и очите.

Незабавно включете в менюто си този екзотичен плод, за да се възползвате от невероятните му здравословни качества. Добавяйте го към салати, супи, ястия, използвайте го за сандвичи вместо масло или крема сирене, може и да го хапвате с лъжица като го разрежете на две и махнете ядрото. Добавете само лек дресинг, ако не се почитатели на чистия му вкус.

Коментари