Публикация

Клуб "Вирус не ме лови"

Те преминаха през сезона на грипа без дори да кихнат. Те успяха да избегнат стомашните вируси и досадните простуди.


Иска ви се и вие да бяхте от тези хора, които не боледуват, нали?  Опитайте някоя или защо не и всичките от следните тайни за предпазване:

Масаж
Изследванията показват, че масажът намалява стреса, напрежението и сърдечния ритъм. Това е ключът към подобряване на имунитета. Честотата зависи от вашите предпочитания и възможности.

Студен душ
Специалистите твърдят, че студеният душ е полезен при облекчаване на мигрена, болка, подобряване на циркулацията и повишаване на енергията. Опитайте с малки дози. През лятото може да си позволите и 10 минути, но през зимата по-добре се ограничавайте до минута в края на топъл душ. Ако имате кардиологични проблеми, консултирайте се с лекар, тъй като резките промени в температурата могат да повишат кръвното.

Джинджифил
Векове наред екзотичният корен се е използвал за лечение на различни здравословни проблеми – стомашни, включително запек, и други. Здравето на стомаха е важно, особено по време на грипния сезон. Най-добре е да слагате по някое резенче пресен джинджифил в чая си, но и сухата форма също е полезна.

Чисти ръце
Миенето на ръцете е най-важната мярка за избягване на простудните и вирусни заболявания. Използвайте нормален сапун и топла вода, мийте ръце си около 20 секунди. Подсушавайте с хартиени кърпи, тъй като другите материи задържат бактериите.

Витамин С и цинк
Все още ползата от приемането на витамин С и цинк за предотвратяване на настинките е спорен метод, но със сигурност помага, особено при хора под стрес. Консултирайте се с лекар или фармацевт за подходящите за вас дози.

Чесън
Чесънът е богат на антиоксиданти, които подобряват имунитета и се борят с възпаленията. Ако не харесвате аромата, може да използвате и алтернативи – чесън на прах или на таблетки.

Позитивност
Оптимизмът е полезен за имунитета. Ако се стараете да гледате от положителната страна на нещата, имате шанс да избегнете неприятните вируси. В случай, че сте от хората, които трудно намират чашата за наполовина пълна, опитайте се да промените поведението си, а не характера. Не се фокусирайте върху симптомите си, ако се разболеете и не изпадайте в отчаяние. Мислете си за хубави неща.

Коментари