Публикация

Как да победим в битката с грипа?

Един от най-ефикасните естествени антибиотици за всички времена е пчелният прополис.


Той е отлично средство за подсилване на имунитета. Основна негова съставка е лепкава смола, отделяна от дърветата. Неслучайно пчелите я събират, преработват я и облепват с прополис кошера си, за да се предпазват от микроби и инфекции. Доказано е, че прополисът е сложна смес от полезни вещества - флавоноиди, восък, етерични масла и пчелен прашец. Преобладаващи са флавоноидите, които имат противовъзпалително, спазмолитично, противоалергично, регенериращо и укрепващо тъканите действие.

Пчелният прополис съдържа витамини, минерали и важни мастни киселини, които помагат за бързото зарастване и регенериране на тъканите. В прополиса са открити всичките 22 аминокиселини, необходими на човешкото тяло.

Научни изследвания са доказали, че прополисът притежава и антивирусни свойства. Вирусите имат протеинова обвивка. Докато тя е цяла, вирусният материал остава затворен и безвреден. За съжаление в приемния организъм има ензими, които разрушават протеиновата обвивка и освобождават вируса. Присъствието на пчелен прополис предотвратява този процес.

Съдържащите се в него биофлавоноиди пречат на ензимите да разградят протеиновата обвивка на вирусите и така те остават „заключени” вътре. Доказано е също така, че прополисът помага на белите кръвни телца да разрушават бактериите нашественици, атакува само вредните, без да унищожава полезните.

За разлика от антибиотиците в аптеките прополисът може да се приема от здрави хора като профилактика. Не чакайте грипа или настинката, за да посегнете към този вълшебен пчелен продукт. Едномесечна профилактика ще ви спести много дискомфорт, време и средства през грипния сезон.

Без захар, натрий, глутен, дрожди и млечни деривати. Без изкуствени оцветители, овкусители и консерванти. Особено подходящ за профилактика на грип и за възстановяване след боледуване за деца и възрастни. Не е подходящ за хора с алергии към дървесна смола.


Коментари