Публикация

Мисия „Пълна промяна” – хладилникът

Когато сте гладни, е напълно нормално да посегнете към първото нещо за ядене, което ви се изпречи пред очите.


Тези храни обаче не винаги са здравословни. Има решение и на този проблем – съвсем малки стратегически промени в организацията на продуктите в хладилника могат да доведат до положителни резултати.

Ето няколко полезни препоръки:

Поставете полезните неща на първа линия в центъра на хладилника -  вместо да поставяте плодовете и зеленчуците в долните чекмеджета и рафтове, извадете ги на видимо място. Като отваряте хладилника, ще виждате първо тях. Същото правило важи и за остатъците от храна – вместо да ги опаковате и поставяте най-отзад – дръжте ги отпред, за да се изядат по-бързо, а не да стоят с дни и да се наложи да ги изхвърлите.

Дръжте вредните храни далеч от очите – няма да се лъжем, всеки е скътал в дома си нещо нездравословно, но за да не се изкушаваме, трябва да го скрием. Ако е далеч от очите, шансовете да ви се прияде са по-малки.

Предварителна подготовка – през уикенда може да отделите време и да си подготвите някакви здравословни мини закуски за следващата седмица. Може да нарежете зеленчуци и да ги поставите в подходящи кутии или пликове, за да са ви подръка, когато ви връхлети апетитът неочаквано.

Инвентаризация – преди да отидете на пазар, винаги проверявайте какво има в хладилника. Така няма да купувате излишни неща или да забравяте някои полезни храни, защото сте сигурни, че имате в хладилника.

Коментари