Публикация

Какъв тип сте в любовта?

Експертите казват, че има шест типа влюбени хора. Открийте вашия...


Принадлежността към един или друг вид може да се промени по време на връзката. Ако знаете към коя група принадлежите, ще може да погледнете по-обективно на отношенията си с партньора и да проследите как се развиват с течение на времето.

Какъв тип сте?

Романтикът – обичате да сте влюбени. Любовта от пръв поглед не ви е чужда и това често ви разочарова, тъй като хората се променят. Ако не искате да загубите тръпката, не губете оригиналността си и авантюристичната си страна. Планирайте пътувания, романтични срещи, изненади. Не бързайте да се отказвате, вложете усилия във връзката си. Ако не се получи, значи не е било писано да стане!

Взискателният – имате високи критерии и не обичате да ги променяте. Склонните сте да притискате партньора си да се променя, за да достигне вашите стандарти. Препоръката на специалистите е да изхвърлите въображаемия си лист с изисквания и да започнете да се радвате на живота. Компромисите са част от всяка щастлива връзка, дори и да отказвате да го признаете. Ако изпуснете подходящия човек заради някакъв дребен недостатък, ще съжалявате.

Обсебващият – искате да сте постоянно заедно с партньора си. Направо го задушавате с присъствието си, с обажданията, мейлите и съобщенията си. Постоянно се притеснявате за връзката си и търсите проблеми, където не съществуват. Оставете партньора си да диша. Ако не може да се справите сами, потърсете помощ, тъй като може да има по-сериозна причина за вашата несигурност.

Даващият – помислете дали не давате повече, отколкото получавате. В един момент може да осъзнаете, че връзката е еднопосочна и влагате усилия за човек, който вече не е влюбен във вас, но вие не го забелязвате, защото се стараете за двама и постоянно посрещате нуждите на партньора си в замяна на нищо. Важно е да имате и свой живот. Отношенията с човека до вас не са всичко, трябва да имате свои приятели, свои хобита и занимания. Да поставяте себе си преди останалите.

Играчът – обичате ухажването. Не сте против дългосрочните връзки, но очите ви обичат да оглеждат и други варианти. Специалистите препоръчват на тези, които искат да запазят отношенията си с човека до тях, да се постараят да избягват аферите. Не се поддавайте на изкушения, колкото й да ви се иска. Вместо да търсите адреналин извън връзката си, защо не опитате нови неща – танци, спортове и др. Може да се изненадате от половинката си.

Приятелят – любовта ви дебне от доста време. Мислите си, че с него/нея сте само приятели, но всъщност прекарвате доста време заедно, имате общи интереси и познати. Изведнъж осъзнавате, че май има нещо повече от приятелство. Такива връзки са спокойни, но силни. Не оставяйте обаче платоничните чувства да надделеят над страстта. Организирайте си романтични преживявания с повод и без повод. Някоя и друга изненадваща страстна целувка също няма да навреди.


Коментари