Публикация

Защо се появяват стриите през бременността?

Първата причина - хормоналните промени.


Стриите са следствие и от бързото показване на теглото на бъдещите майки. Що се отнася до кремовете – отново напомняме – четете етикетите! Противопоказни са кремове, в чийто състав има морски компоненти като водорасли.

Епилацията също трябва да се прави по традиционните методи – фото- и лазерната трябва задължително да се избягват. Същото се отнася и за солариумите.

За съжаление е невъзможно стриите да бъдат изцяло елиминирани. Различните кремове могат частично да намалят проблема. От физиотерапевтичните методи по време на бременност се допуска масажът, но той трябва да се прави от специалист.

Възстановяването на кожата след раждане също трябва да се прави внимателно. По време на лактация всякакви апаратни процедури също не се препоръчват. Но, ако кърмите, може да направите ултразвуково почистване на кожата.

Важно е, когато посещавате козметично студио, да съобщите, че чакате дете или сте раждали наскоро. Ако сте попаднали на добър специалист, няма да имате проблеми. Затова не се оставяйте в ръцете на случайни или самозвани козметици.

Коментари