Публикация

Четири полезни семена

Семките или семената на някои растения трябва да присъстват в менюто, за да доставят на организма важни хранителни вещества.


Те трябва да се похапват, не да се изхвърлят – те съдържат антиоксиданти и витамини.

Слънчогледовото и ленено семе, както тиквените и динени семки са вкусни естествени храни с ненаситени мазнини.
 
Слънчогледът е богат на витамин Е, който помага на циркулационните системи да функционират по-добре. Има и успокояващо действие заради съдържанието на триптофан.

Тиквените семки борят възпалителните процеси в тялото. Помагат и при депресия.

Динените семки се изхвърлят, но има места по света, където изсушените на слънце семки са много популярни. Те съдържат желязо, калий, витамини, мазнини и калории, важни за всекидневното меню.Ако искате да извлечете хранителните вещества, трябва да ги сдъвквате.

И последен, но не и по важност, сусамът. Семената съдържат най-много минерали от която и да е храна на света. Сусамът е богат на калций, магнезий, мед, желязо, манган, цинк, витамини и фибри. Съдържа още антиракови вещества.

Семената са полезни, годни за консумация и вкусни. Когато ядете само месестата част на плода, се отказвате от много здравословни вещества.

Коментари