Публикация

Мамологични прегледи по Каса в Първа АГ болница „Света София”

От 25 февруари (понеделник) Медицинският център към Първа САГБАЛ „Света София“ открива кабинет за мамологични прегледи и мамографии с направления от НЗОК.


Прегледите ще бъдат извършвани всеки делничен ден от 8 до 12 часа. Всяка жена може да вземе направление от личния си лекар и да се запише за преглед на регистратурата на медицинския център.  

„Нашата цел е да спасим животите  на максимален брой българки, защото, както е известно, ракът на гърдата е най-честият при жените и заболеваемостта се повишава непрекъснато – заяви д-р Иван Костов, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“. Той поясни, че болницата е единствената в страната, в която при отстраняване  на млечната жлеза се прави едновременна реконструкция с имплант.  

Първа САГБАЛ „Света София“ и СБААЛО София са единствените лечебни заведения в страната, със специализирано хирургично отделение за рак на гърдата. От 1995 година до днес в болница „Света София“ са оперирани над 10 000 жени, което я нарежда на челно място в национален мащаб. По-голямата част от операциите са органосъхраняващи. Уникалното при тях е, че се използват всички необходими онкопластични техники.

" }-->

Коментари