Публикация

Букет от здраве – масло от крил

Крил е родов термин, използван за обозначаване на дълбоководни планктонни ракообразни видове.


Те изглеждат като миниатюрни скариди с дължина между 1 и 6 см. Тези 84 вида представляват най-изобилната животинска биомаса на планетата; срещат се на струпвания с големина до няколко квадратни километра. Крилът има високо съдържание на дълговерижни полиненаситени мастни киселини, включително омега-3.

Няколко проучвания показват, че дълговерижните полиненаситени мастни киселини са усвоявани и доставяни до мозъка по-добре от рибеното масло, формирано от метилови естери или триглицериди. Маслото от крил има положителен ефект върху възпалителните маркери. Също така предварителни проучвания показват, че маслото от крил превъзхожда рибеното масло при намаляване на оплакванията от предменструален синдром (ПМС) и биологичните маркери за дислипидемия.

Маслото от крил е съставено от 40% фосфатидилхолин, 30% омега-3 мастни киселини, астаксантин, витамин А, витамин Е, различни други мастни киселини, новооткрит морски флавоноид.

Масло от крил, произведен чрез студен метод на екстракция, гарантира: биоактивните способности на извлечените компоненти се съхраняват, няма вероятност за микробно замърсяване, няма тежки метали, полихлорирани бифеноли, диоксини и пестициди, липсват консерванти (стабилността се гарантира от изключителния естествен антиоксидантен потенциал на маслото от крил).

Научно доказаните ползи от приема на Крил Ойл са при въздействие върху нивата на холестерола и триглицеридите, при синдром на дефицит и хиперактивност, контролиране симптомите при ПМС и особено важно - при възпалителни процеси. Клинични изследвания, публикувани през 2011 г. в  Journal of Clinical Nutrition, удостоверяват забележителната ефективност на маслото от крил в борбата с възпалителните заболявания, например артрита. Резултатите при намаляване на болката, сковаността и функционалните нарушения са осезаеми само 1-2 седмици след започване на приема.

" }-->

Коментари