Публикация

Рецепта за пъргав ум

Ако не обичате да решавате кръстословици и судоку, не се насилвайте да го правите.


Има и друг начин да поддържате мозъка си в кондиция и той се крие в съдържанието на пазарската кошница. 

Пет особено важни за добрата мозъчна дейност храни изброява известният американски специалист по здравословно хранене д-р Мехмед Оз. 

Освен за пъргавината на ума, те са полезни и за здравето на целия организъм. По-възможност яжте всеки ден:

- Боровинки: Веществата в тези горски плодове предпазват от вредните процеси, свързани с болестта алцхаймер и преждевременното остаряване на мозъка.

- Яйца: Тази любима закуска осигурява много селен – минерал, който подмладява с години мозъка.

- Горчица: Изключително полезното й действие се дължи на съдържащата се в нея куркума. Една лъжичка горчица на ден помага за активиране на гените, които контролират прочистването на плаките в мозъка.

- Сьомга: Тази риба е богат източник на омега-3 киселини.,със силен ефект срещу стареенето на мозъка. Омега-3 киселини могат да се приемат и чрез хранителни добавки.

- Зеле, броколи, зелена салата: Приемането поне 3 пъти на ден на тези зеленчуци забавят отслабването на мозъчната дейност, свързано с остаряването.

Коментари