Публикация

Коластрата – железен имунитет

Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, преди появата на млякото.


Съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в друга природна храна, а ползите от нея са забележителни:

- укрепва имунната система, увеличава устойчивостта към инфекции;

- спомага за по-добър растеж на децата;

- повишава здравината на костите, помага за изграждане на здрави мускули;

- увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост;

- подобрява еластичността и тургора на кожата, намалява бръчките;

- регенерира нервната система и вътрешните органи;

- забавя стареенето, удължава живота.

Коластрата е защитата през първите дни от живота на новороденото, когато то е най-уязвимо. Чрез нея се пренасят наследствените антитела. Осигурява 37 естествени имунни и 8 растежни фактора, които помагат на организма да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве. Коластрата от крави съдържа между 10 и 21 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна.

Тя е безопасна и биологически поносима храна за хората. В състава й влизат: имуноглобулини - широкоспектърна защита от бактерии, гъбички, плесени, вируси и алергии,  антитела – срещу около 20 болестотворни микроби, в това число Rotavirus, Helicobacter pylori, Salmonella, Candida, Streptococcus, Staphylococcus и E. coli., витамини и минерали, които са естествено балансирани, лактоферин - силна антивирусна и антибактериална съставка, помощ за лекуването на рак, СПИН, херпес, синдром на хронична умора, олигозахариди и гликоконюганти - не позволяват на вредните микроби да проникват в стомашните стени, лакталбумини – силно ефикасни срещу различни видове вируси и тумори, лизозими - локални естествени антибиотици.

Растежните фактори в коластрата са идентични с човешките, стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията и ускоряват възстановяването на остарели или увредени мускули, кожа, кости, хрущяли и нерви. Регулират кръвната захар. И още: стимулират тялото да изгаря тлъстини вместо протеини по време на диети за отслабване и да изгражда крехка мускулна маса.

Коментари