Публикация

Честите уроинфекции носят сериозни рискове

Инфекциите на пикочните пътища са чест проблем и при жените, и при мъжете.


Пикочните пътища са добра среда за развитие на различни видове инфекциозни причинители, като най-честият от тях е бактерията Ешерихия коли. Те могат да се развият в бъбрека, в уретера, пикочния мехур, пикочния канал, като при жените този канал е по-къс и рискът от проникване на инфекциозни причинители е още по-голям.

Организмът има естествени защитни сили и механизми в пикочния канал, но при по-силни инфекции, както и при намален имунитет, следват проблемите. При всяка преболедувана остра инфекция, независимо от причините, може да се получи и хроничен процес с тежки последици.

Уролозите съветват настойчиво при всеки проблем на уринарния тракт да се правят стриктно изследвания - урина за наличие на бактерии, и да се проведе лечение, предписано от специалист.

В много от днешните медикаментозни схеми като силна защита при инфекции на пикочните пътища се включват и билкови препарати. Тяхно много силно качество, с което синтетичните препарати невинаги могат да се похвалят, е, че те могат да се приемат по-дълго без привикване и нямат странични нежелани ефекти.

Урокомфорт e модерно, отлично средство на избор при тези масови инфекции. Може да се приема самостоятелно - с профилактична цел, и в съчетание с антибиотици. Включва само натурални растителни вещества –  екстракт от американска червена боровинка и от коприва, Д-маноза.

Изследвания на Американската медицинска асоциация доказват, че екстрактът от червена боровинка (благодарение на съдържащите се проантоцианидини) блокира прилепването на бактериите - инфекциозни причинители, към епитела на пикочните пътища, а хипуровата киселина пречи на бактериалния растеж.

Урокомфорт подпомага още лечението на бъбречнокаменна болест и подагра, като стимулира излъчването на пикочната киселина и разтварянето на бъбречни камъни, има добър диуретичен ефект – осигурява стабилно промиване на пикочния мехур, изхвърляне на проникналите по някакъв начин бактерии. Има още силен антиоксидантен ефект, намалява нивата на лошия холестерол.

Коментари