Публикация

Кабинет по гинекологична ендокринология

Специализираният кабинет по гинекологична ендокринология и стерилитет, разкрит на територията на ПСАГБАЛ "Св.София", е единственият за момента в гр. София.


Той се ръководи от д-р Иван Лазаров, специалист по гинекологична ендокринология и стерилитет, с няколко международни квалификации в тази област.

Откритият телефон за записвания за преглед и консултации е 02/4470263.

Гинекологичната ендокринология е интердисциплинарна наука, третираща множеството причини от ендокринно-хормонален харектер, водещи до нарушения в яйчниковата и репродуктивната функция при жената. Тя обхваща периода от детството, през пубертета, зрялата репродуктивна възраст, климактериума, менопаузата до постменопаузата.

Голяма част от причините за стерилитет се дължат на недиагностицирана ендокринна (хормонална) патология. Гинекологичната патология в детско-юношеската възраст също трябва да бъде един от сериозните приоритети на съвременната медицина у нас.

В последните години ПСАГБАЛ "Св.София" се утвърди кaтo единственото в страната специализирано лечебно заведение, способно да отговори на вcички медицински нужди на жените.

Коментари