Публикация

Трикове за изящна фигура

Ако диетите и упражненията не са сред любимите ви неща, има и други начини да поддържате формата си.


Съвети за хубава фигура има много, но основните са само два – движете се повече и яжте по-малко. Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото направи, но преди да се откажете, има няколко трика, които искаме да споделим с вас.

- Избягвайте висококалоричните напитки преди храна. Вкусни са, енергизират, засищат, но не за дълго. Оставете чашата с кола или фрапучино и си сипете чаша зелен чай, или пийнете само вода. Може да си правите и фрешове.  

- Хапнете пикантно предястие. Лютите храни стимулират циркулацията на кръвта и повишават температурата на тялото,. Това ускорява метаболизма и води до изгаряне на повече калории.

- Не се тъпчете преди лягане. Ако не можете да пропуснете вечерята или да хапнете само плод, ще трябва да намалите порциите. Вечер не трябва да се ядат много и калорични храни. Изберете нещо леко и си легнете по-рано. Колкото повече време стоите будни след вечеря, толкова по-голям е риска да се изкушите от нещо сладко.

- Хапнете първо супа, но не от мазните крем супи. Зеленчукова е най-добре. Топлата течност ще ви засити и така ще хапнете по-малко след това. Освен това ще ускори метаболизма.

- Стълби и ходене пеша вместо фитнес. Ако нямате време или желание да се потите във фитнеса, започнете да ходите по-често пеша и да изкачвате стълби.

Коментари