Публикация

Здрави отвътре и отвън

Ако се чувствате здрави, половината битка е спечелена. Колкото по-добре се чувствате, толкова по-добре изглеждате.


Ето някои съвети за постигане на бързи резултати:

Хранене – изберете си хранителен режим, който най-много се доближава до храната, която сте яли досега. Не се хвърляйте към модерни и странни диети, само защото някоя звезда е казала, че е отслабнала за нула време. Избягвайте драстичните диети и не изключвайте напълно храните, които ви правят щастливи.

Контролирайте порциите.
Намалете солта.
Избягвайте пърженото.
Изхвърлете вредната храна от менюто си.
Пийте повече вода.
Водете си хранителен дневник.
Спрете безсмисленото ядене и пиене.

Движение – започнете да спортувате редовно. Включете кардио тренировки и тежести. Спортувайте не повече от 45 минути всеки ден.

Хидратация – пийте достатъчно вода. Ако се чудите колко точно е „достатъчно”, има един трик, който ще ви помогне – ако цветът на урината ви е ясен и светъл, значи сте хидратирани. Също така, ако се чувствате жадни, значи трябва да изпиете още вода, но внимавайте да не натоварите бъбреците си.

Откажете се от нездравословните храни – колкото и да са вкусни, трябва да се откажете от вредните храни. Забравете за чипсовете, сладкишите...

Сън – тялото се нуждае от сън не само, за да възстановите енергията си. Организмът има нужда от почивка, за да работят системите му правилно. 6-7 часа на денонощие е препоръчителната доза сън. Наспивайте се добре. На сутринта всичко изглежда по-хубаво, дори и талията.

Коментари