Публикация

“Комплексен oнкологичен център – Пловдив” с нов ехограф

Отделението по "Образна диагностика" на “Комплексен oнкологичен център – Пловдив” разполага с нов ехограф за образна диагностика.


Медицинската апаратура бе предоставена в рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата в света  – „От любов към живота” на AVON, която се провежда вече 11 години в България.

„За нас е чест, че можем да допринесем за това жените в гр. Пловдив и региона да бъдат здрави, да се наслаждават на живота и да се грижат за семействата си”, каза Люба Василева, специалист PR и реклама на AVON България, Албания, Македония. „Според официалната статистика на Български национален раков регистър всяка 10-та българка е засегната от рак на гърдата, докато в световен мащаб се разболява една на всеки пет жени. Ето защо с дарението на ехографа се надявам, че ще спасим нашите майки, сестри и дъщери от коварната болест рак на гърдата. Той е 100% лечим ако бъде открита навреме”, допълни тя.

Дарението на ехограф на “Комплексен oнкологичен център – Пловдив” е второто по ред, което AVON осъществява през 2013 г. В допълнение към медицинската техника, козметичната компания ще предостави и безплатни профилактични прегледи за жени в неравностойно положение на възраст между 30 и 50 години. Така AVON цели да стимулира жените да осъществяват ежегодна профилактика за рак на гърдата.

Още пет здравни заведения в България ще бъдат оборудвани с нова апаратура за образна диагностика. Средствата за предоставяне на медицинска техника и профилактични прегледи са набрани в рамките на благотворителната кампания „От любов към живота”.

Коментари