Публикация

Яжте карфиол

Карфиолът е много полезен за здравето. Въпреки, че е от едно семейство с броколито и зелето, няма зелен цвят, но има безброй положителни качества.


Изследванията показват, че има потенциал да се справя с раковите клетки, но това е само част от ползите му.

Карфиолът съдържа вещества, които подобряват способността на черния дроб да неутрализира потенциалните токсични субстанции, които могат да отключат раково заболяване. Белите розички играят ролята на детокс.

Към видовете рак, за които предоставя защита – на белите дробове, на дебелото черво, на гърдата и яйчниците, наскоро бе добавен и рак на пикочния мехур.

Учените са установили още, че съдържанието на витамин С в карфиола защитава организма от възпалителни процеси, в това число ревматоиден артрит.

Коментари