Публикация

Eшерихия коли – виновна за 85% от уроинфекциите

Циститът не е нещо животозастрашаващо, но рязко влошава качеството на живот заради болката, паренето, честите позиви за уриниране, както и появата на кръв в урината в отделни случаи.


Има ли го някое от тези оплаквания, колкото и да е слабо, е добре веднага да се потърси лекар. Състоянието трябва бързо да бъде излекувано и в никакъв случай да не се допуска то да се превърне в хронично заболяване. Защото тогава се налагат по-дълги антибактериални схеми, които невинаги са със сто процента сигурен ефект за изчистване на микроорганизмите - причинители. 

Много са случаите, в които циститът изглежда овладян, оплакванията спират, но той остава като скрита инфекция, която се проявява отново и при най-малкото понижаване на имунитета или стрес. Затова за сигурното изчистване на тлеещите уринарни инфекции специалистите препоръчват по-продължителен прием на специалните билкови препарати със съдържание на американска червена боровинка, която има отлично антисептично действие и същевременно е добър антиоксидант и имуностимулатор. Според статистиката в 85% от случаите на уроинфекции причинител е бактерията Еscherichia coli (Eшерихия коли), която червената боровинка атакува резултатно.

Специфично вещество в малкия плод - хипурова киселина, подкиселява урината и потиска бактериалния растеж.  В един от най-новите и ефикасни продукти на нашия пазар със съдържание на червена боровинка – Урокомфорт, има добавено съдържание и на екстракт от коприва, който ускорява “отмиването” на бактериите. В състава на препарата са включени само растителни вещества, няма оцветители и консерванти. Урокомфорт може да се приема самостоятелно с профилактична цел и в съчетание с антибиотици. Освен че няма странични ефекти, негово предимство е и липсата на риск от развитие на резистентност.

Коментари