Публикация

Асоциацията на професионалистите по здравни грижи отличи 4-ма специалисти от Първа АГ в София

Наградите са по повод Международния ден на сестринството.


По повод Международния ден на сестринството Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (Регионална колегия-София) отличи четирима специалисти от Първа АГ болница „Света София“, допринесли за повишаване качеството на здравните грижи в България и утвърждаване имиджа на медицинската професия. Василка Петрова (акушерка) и Юлия Коцева (рехабилитатор) получиха най-високата награда – „Професионалист на годината 2012“. Старшите акушерки Мая Бонева и Пепа Томова бяха отличени за професионално развитие и принос в областта на здравните грижи.

„Горди сме се, че тази година Асоциацията на професионалистите по здравни грижи оцени високо професионализма и всеотдайността на специалистите от нашата болница. Това е признание и за целия ни екип“ – заяви Антоанета Димитрова, Главна акушерка на Първа АГ болница „Света София“.

Василка Петрова (първа на снимката) работи в болницата като акушерка от 27 години. Благодарение на дългогодишния си професионален опит, тя има сериозен принос за правилния подход и поведение  по време на родилния и следродилен период на пациентките. Поради интереса й към иновативните практики, Василка Петрова е първата акушерка, обучила се да води раждане във вода. Участвала е в проучване на болковия синдром при жени, родили физиологично.

Юлия Коцева (4-та на снимката) също е с 27-годишен трудов стаж като рехабилитатор в Първа АГ болница „Света София“. Благодарение на нейния богат опит и желание за въвеждане на иновации в рехабилитационната практика, тя допринася за профилактиката и оздравителния процес на родилките. Юлия Коцева е разработила специални  обучителни програми за бременни и  родилки -  гимнастика и дихателни техники по време на раждането, както и грижи за новороденото в домашни условия.

Мая Бонева (5-а на снимката) работи в лечебното заведение от 2004 година. Има професионален опит като акушерка в родилна зала и старша акушерка в Операционен блок. Работила е и като преподавател по учебна практика в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, Медицински университет – София. В „Дните на отворени врати“ участва с презентации за превенция и контрацепция на женското здраве.

Пепа Томова (втора на снимката) работи в Първа АГ болница от 22 години като операционна акушерка и старша акушерка с дейност еднодневна хирургия и асистирана репродукция. Член е на Съвета по здравни грижи, а от 2012 година е избрана за председател на дружеството. По нейна инициатива в „Дните на отворени врати“ се провеждат лекции за превенция на женското здраве в репродуктивна възраст.


Коментари