Публикация

Хората са най-щастливи, когато навършат 55 години

Когато наближава пенсионирането, хората се усмихват повече.


Казват, че животът започва на 40 години, но чак след като навърши 55, човек е най-щастлив, съобщи в. „Дейли телеграф”, позовавайки се на британска анкета.

Когато наближава пенсионирането, хората се усмихват повече, отколкото във всяка друга възрастова група, а и най-рядко го правят насила. Половината от навършилите 55 години се усмихват повече от 10 пъти на ден, а над 70 процента отговарят, че никога не го правят насила. Това контрастира силно с по-младите поколения. Пет процента от 35-до 44-годишните признават, че никога не се усмихват.

Хората се чувстват най-нещастни в офиса. Почти всеки десети признава, че се усмихва угоднически на шефа. Всеки десети от групата от 18 до 34 години посочва, че половината му усмивки са фалшиви.

Анкетата, цитирана от БТА, е направена по повод Националния месец на усмивката във Великобритания. Обобщените данни сочат, че жените са по-щастливи от мъжете, защото половината от тях се усмихват повече от 10 пъти на ден, а и три пъти повече мъже - шест на два процента, твърдят че никога не се усмихват.

„Често имам случаи на скърцане със зъби при младите пациенти и тези на средна възраст”, отбелязва д-р Укена Окойе от компанията, поръчала изследването.
Това е силен признак за стрес и работата обикновено е основният му причинител. Затова не съм изненадан, че толкова много млади хора се усмихват насила в офиса”.

Британците се усмихват средно половин милион пъти през живота си , като през летните месеци са в по-добро настроение. Хората в Уелс са най-усмихнатите в цялата страна.

" }-->

Коментари