Публикация

Нова апаратура за детските отделения на бургаската болница

Най-голямата придобивка е ехограф, с какъвто досега отделението не разполагаше


Нова апаратура за 80 000 лева е купена за двете детски отделения на многопрофилната болница в Бургас, съобщават от здравното заведение.

Средствата са отпуснати целево от Министерството на здравеопазването и с тях болницата е допълнила наличното оборудване на отделенията за най-малките пациенти.

Най-голямата придобивка е ехограф, с какъвто досега отделението не разполагаше. Апаратът ще позволи на лекарите освен да поставят точна диагноза за конкретното оплакване, да правят и обстоен преглед на целия организъм.

С отпуснатите средства са закупени още два монитора за следене на жизнените показатели, които се използват в интензивната зала.

Закупени са и три инфузомата. Това са компютърно програмирани апарати, които заместват течащите системи. „Системите не са подходящи за бебета и малки деца, защото те мърдат и не може да им се обясни, че трябва да лежат в пълен покой. Инфузоматът дозира лекарството с абсолютна точност и го подава във вената под налягане”, обясни д-р Силва Шивачева, началник на Първо детско отделение в бургаската болница.


Коментари