Публикация

Безплатни прегледи за деца в София

Ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето.


Безплатни профилактични прегледи за деца ще се извършат в многопрофилната болница „Сити клиник” в София на 1 юни.

Инициативата е по повод Деня на детето. Целта на консултациите е ранна профилактика и обсъждане със специалист педиатър на препоръки за правилното хранене на новородените и децата в най-ранна възраст, съобщиха от лечебното заведение.

Родителите ще имат възможност да научат и какви мерките могат да предприемат вкъщи, ако децата им на възраст от 2 до 7 години боледуват често

Специалистите ще приемат в Сектора по педиатрия от 09:00 до 17:00 часа. Необходимо е предварително записване на тел: 0700 13 127. 

„Грижата за детското здраве и подобряване на достъпа на децата до качествено медицинско обслужване е наша основна задача като педиатри”, казва д-р Мустакова, специалист към Сектора по педиатрия в „Сити клиник”. Тя допълва, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните средства за предпазване от социално значимите и хронични болести. 

По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, както и препоръки за лечение, когато това се налага.

Адресът на „Сити клиник” е ул. „Околовръстен път” 127.


Коментари