Публикация

И мъжете, и жените лъжат за сексуалните си завоевания

Мъжете са склонни да преувеличават сексуалните си подвизи, а жените предпочитат да ги крият.


Ако попитате представители, на който и да е от двата пола за сексуалните им подвизи, те най-вероятно ще ви излъжат, твърдят авторите на американско проучване.

Психолози от университета на Охайо, са установили, че мъжете са склонни да преувеличават сексуалните си завоевания, а жените предпочитат да ги крият. Причината е в желанието и на двата пола да се впишат в културните стереотипи.

Изследването на професора по психология Тери Фишър и колегите й разкрива, че мъжете с готовност признават нестереотипно поведение като например писане на стихове, докато жените не се свенят да споделят, че обичат да си правят груби шеги или да се занимават с „мъжки неща”. Когато обаче става въпрос за сексуалния им живот, представителите и на двата пола се държат по съвсем различен начин.

„Сексуалността изглежда е сфера, в която хората имат притеснения относно вписването в стереотипите. Има нещо уникално в нея и то кара индивидите да се държат така, че да отговарят на очакванията за съответния пол”, казва професор Тери Фишър, цитиран от БТА.

За да се впишат в стереотипа за „истински мъж”, представителите на силния пол преувеличават броя на сексуалните си завоевания. Жените от друга страна крият „палавото си минало”, за да изглеждат по-слабо активни в секса, както се очаква от техния пол.


Коментари