Публикация

Първият турнир „Амбинор къп” завърши с двоен победител

Андрей Кендеров спечели титлата в сингъла и по двойки


Най-силният състезател в първия тенис турнир за лекари „Амбинор къп“, приемник на „Сарженор къп”, се оказа медикът Андрей Кендеров, който ознаменува победата си с двоен успех. През втория ден на турнира  той изигра четири поредни срещи и във всички с лекота победи – първо на полуфинала отстрани колегата си Витан Витанов с 9:1, после заедно с Георги Куков елиминираха двойката Цветомир Димитров – Николай Дамянов, веднага след това дойде ред и на опитния тандем Петко Димов - Иво Дойчинов да отстъпят в борбата за първото място. Накрая Кендеров пречупи и хъса на Тони Давидковски с 9:3 и прибави в колекцията си и двете големи купи на шампион.

 

На 1 и 2 юни т.г. се проведе първият любителски тенис турнир за лекари „Амбинор къп“ . Това състезание е първо заради новото си име, иначе е турнир с традиции, претърпял шест предишни издания. На червените тенис кортове на „Левски“ в Борисовата градина се събраха 27 медици от цялата страна, като 21 се включиха в двубоите поединично, а 11 предпочетоха джентълменските битки по двойки.

В турнира взе участие и д-р Петър Велев, който е основател и съорганизатор на турнира и чиято фармацевтична компания „Екофарм” е генерален спонсор. В първия кръг въпреки прекараната тежка контузия той успя да надделее над 30- годишния си колега  Иван Георгиев, като според съдията Димитър Войнов това стана най-вече благодарение на тактическите умения на д-р Велев срещу силовите качества на специализанта д-р Георгиев. За съжаление старата травма се обади по време на втория му за деня мач и след като водеше в резултата, накрая загуби.

Според регламента на турнира класираните на първите три места получават купи и специални подаръци от „Екофарм”, между които и комплект ампули от новия продукт „Амбинор“, който дава и  новото наименование на турнира. Състезателите, които отпадат в предварителните кръгове, получават по един комплект съвсем нови топки от най-престижната марка „Dunlop”, с които се играят всички турнири на „Екофарм”. 

 

 

Наградените

Поединично:

Първо място: Андрей Кендеров

Второ място: Тони Давидковски

Трето място: Витан Витанов и Асен Алексиев

По двойки:

Първо място – Андрей Кендеров и Георги Куков

Второ място – Петко Димов и Иво Дойчинов

Трето място – 1. Цветомир Димитров и Николай Дамянов

  2. Рачо Рибаров и Вилислав Георгиев

 

Интервю с победителя

 

Д-р Андрей Кендеров: Надвий умората

Честито! Днес четири мача...

Да, четири мача, четири победи.

Както е тръгнало, май ще обезсмислиш интригата на турнира...

Няма такава опасност, защото този път отсъстваха няколко силни колеги от Пловдив.

Как си поддържаш формата?

Най-вече с кросчета в Борисовата градина или в Южния парк, през зимата – чрез фитнес, на пътека.

А тенис къде тренираш?

Тук, разбира се, на червените кортове на „Левски”, тук има всички условия за тренировки както за любители, така и за професионални изяви и състезания...

Използваш ли продуктите на „Екофарм“, или разчиташ само на физическата си подготовка?

Оооо, разбира се, сутринта изпих две ампули „Амбинор”.

Значи има ефект... И неслучайно го наричат „Еликсир на издръжливостта”...

Има ефект и още как. Както ме гледаш, мога да изиграя още два мача. Съвсем сериозно. Чувствам се много бодър и в отлична кондиция.

Сега какво предстои – ще полееш успеха вкъщи...

Не, първо отиваме със сина ми Ники на фитнес, малкият вече ме чака...

На колко години е...

На 13... И също е запален по този чудесен спорт.

Какви са впечатленията ти от турнира?

Отлични. И няма как да бъдат други, след като спечелих поединично и при двойките. Винаги с удоволствие играя в това единствено състезание за лекари, което от тази година има ново име, но в предишните му издания съм бил шампион.

Колко пъти?

Ами два пъти бях първи и два или три пъти съм стигал до финал...

Есента ще се проведе традиционният любителски турнир за ВИП персони под новото си име „Амбинор”... Ще вземеш ли участие и в него?

Разбира се, нали девизът на „Амбинор“ е: „Надвий умората!”. Трябва непрекъснато да надвиваме умората във всички аспекти на живота ни... И да не допускаме да ни победи.

 

Новият продукт на „Екофарм” AMBiNOR засилва и активира обмяната на веществата, подобрява концентрацията, физическата издръжливост и либидото. Затова специалистите го определят като „аминокиселината на силата, енергията и антиейджинга”. Или, казано с други думи, това е еликсир на издръжливостта, с който се преодоляват умората и отпадналостта, стресът, отслабнала памет, липса на настроение и недостиг на енергия. AMBiNOR намира приложение в спорта, във всекидневието и в учението, а използването му не предизвиква никакви странични или вредни ефекти.


Коментари